Guy Mea


Montagne de Reims, Champagne

Frankrig

Enrico Rivetto Barolo Serralunga

Bag Guy Mea står to virkelig imødekommende personer, Sophie og Franck Mea. Sophie Mea er 5 generation vinproducent i champagne og står nu sammen med hendes mand Franck i spidsen for det lille domaine Guy Mea i Lavois i Montagne de Reims. Montagne de Reims er pinot noir land.


Her har de 27 forskellige parceller fordelt på de to grand cru landsbyer "Louvois" og "Bouzy" samt fire premier landsbyer. De har 70 % pinot noir, 26 % chardonnay og 4 % pinot meunier.

Sophie er en af meget få kvindelige champagneproducenter og beskriver selv hendes stil som elegant, balanceret og let. De efterstræber at producere uden brug af sprøjtemidler og generelt med respekt for naturen. Hun er i spidsen for en gruppe kvindelige champagne producenter "Les Fa’Bulleuses de Champagne". 

Deres produktion er ret lille, hvilket giver dem mulighed for at arbejde med hver parcel for sig. De laver ca. 50.000 flasker om året, hvilket er meget lidt for en champagneproducent. De går efter at udtrykke terroir og årgang så tydeligt som muligt. Der høstes med håndkraft.


Lille produktion, nørdede cuvéer og nogle helt fantastiske mennesker. 

Enrico Rivetto Barolo Serralunga