Stefano Zoli, Verdicchio 2021 |
Flot friskhed med masseraf grønne æbler, citron, lime og hvide blomster. Helt klart noget kalket og mineralsk i smagen. Der er også noter af mandler og urter.Ret kompleks af en ung vin at være, og en virkelig flot længde og intensitet. Fylder munden fantastisk flot ud og styres af lækker syre. Det er ret spændende winemaking. Vinen får bl.a. tilført noget kompleksitet fra 5måneder med gær-rester, på en blanding af stål- og betontanke. En vin der vil udvikle sig virkelig flot over den næste 5 år. Der laves kun 6000 flasker.
2021
| Kr. 175,00 |
Reis, Timorasso 2021 |
Ret kompleks af en ung vin at være, og en virkelig flot længde og intensitet. Masser af grønne og guleæbler, citrus, hvide blomster oglidt fennikel. Helt klart et mineralsk udtryk. Fylder munden fantastisk flot ud og styres af lækkersyre. Det er ret spændende winemaking. Vinen får bl.a. sin kompleksitet fra 12 timers kontakt med drueskallerne under gæring. Det giver både lidt struktur til vinen, men også en masse smagskompleksitet. Desuden får vinen 9 måneder på ståltanke med gær-rester som omrøres med jævne mellemrum. Det giver igen øget kompleksitet og dybde.
2021
| Kr. 225,00 |
Notes Bleues Chardonnay "Les Nouvelles" 2020 |
Nok den der minder mest om bourgogne, da noterne af smør (fra den malolakatiske konvertering) står ret tydeligt frem. På frugt siden er der masser af æble, pære, citronskal og kvæde. Hertil kommer lidt græs og nødder. Flot balance, fin syre og lang eftersmag. Lagres 12 måneder med gærrester på en kombination af brugte 225, 300 og 500 liters egefade.
Drikker dejligt nu, men kan sagtens gemmes 5+ år.
2020
| Kr. 250,00 |
Notes Bleues Savagnin "Ouille" 2020 |
Virkelig spændende vin på 100 % savagnin. Moden pære, æbler, noget appelsinskal, masser af blomster. Hertil kommer mandel og også lidt tørret frugt. Knivskarp syre der gøre vinen virkelig god til mad. Lagres 12 måneder med gærrester på en kombination af brugte 225, 300 og 500 liters egefade. Kan fint gemmes 5 år, men drikker super nu.
2020
| Kr. 250,00 |
Notes Bleues Chardonnay "Le Cul Du Bray" 2020 |
Helt klar en vin der har godt af noget luft, for at få frugten frem. Giv den gerne et par timer på karaffel, så folder den sig flot ud. Gule æbler, gule blommer, lemon curd, valnød men også et krydret element. Flot balance, fin syre og fin lang eftersmag. Lagres 12 måneder med gærrester på en kombination af brugte 225, 300 og 500 liters egefade. Drikker dejligt nu (efter luft), men kan sagtens gemmes 5+ år.
2020
| Kr. 250,00 |
Pierre Thibert - Aligoté "Les Epenottes" 2021 |
Jeg elsker aligote, og Thibert's er absolut ingen undtagelse. Citrus, gule æbler og pære. Flot friskhed fra syren og fin længde. Ikke en kompleks vin, men det smager af dejlig hvid bourgogne, til en rigtig flot pris.
2021 | Kr. 185,00 |
Domaine Prunier - Auxey-Duresses "Vieilles Vignes" 2021 |
Virkelig vin på 100 % chardonnay fra gamle vinstokke (60+ år). Vinen har god balance mellem fedme, frugt og mineralitet. Lækker som ung, men vil udvikle sig rigtig flot over de næste 3-4 år. Serveres ved 11-12 grader.
2021 | Kr. 275,00 |
Domaine Prunier - Saint Romain "La Combe Bazin" 2021 |
Virkelig flot balance, friskhed og kompleksitet. Hvide blomster, grønne og gule æbler, citron og citron skal og stenfrugter. Hertil kommer ret diskrete noter af smør fra malo. Syntes både vinen drikker godt ved 10 grader, men også ved 15+ grader. Flot længde.
2021 | Kr. 275,00 |
Auxey-Duresses Village "La Coulée d'Or" 2020 |
Ret kompleks og fyldig hvid bourgogne fra 40+ år gamle stokke. Vinen får 16 måneder på træfade, hvoraf 20 % er nye. Flot balance, friskhed og velintegrerede fade. Har godt af 1 times luft for at åbne op for kompleksiteten. Gul frugt og stenfrugt med diskrete noter af fennikel, lakrids og gras. Drikker godt nu, men er absolut også en vin der vil vinde ved lagring de næste 5 år. Serveres ved 13-14 grader.
2020
| Kr. 375,00 |
Auxey-Duresses Village "La Coulée d'Or" 2020 |
Ret kompleks og fyldig hvid bourgogne fra 40+ år gamle stokke. Vinen får 16 måneder på træfade, hvoraf 20 % er nye. Flot balance, friskhed og velintegrerede fade. Har godt af 1 times luft for at åbne op for kompleksiteten. Gul frugt og stenfrugt med diskrete noter af fennikel, lakrids og gras. Drikker godt nu, men er absolut også en vin der vil vinde ved lagring de næste 5 år. Serveres ved 13-14 grader.
2020
| Kr. 375,00 |
Domaine Prunier - Auxey-Duresses "Vieilles Vignes" 2021 |
Virkelig vin på 100 % chardonnay fra gamle vinstokke (60+ år). Vinen har god balance mellem fedme, frugt og mineralitet. Lækker som ung, men vil udvikle sig rigtig flot over de næste 3-4 år. Serveres ved 11-12 grader.
2021 | Kr. 275,00 |
Domaine Prunier - Saint Romain "La Combe Bazin" 2021 |
Virkelig flot balance, friskhed og kompleksitet. Hvide blomster, grønne og gule æbler, citron og citron skal og stenfrugter. Hertil kommer ret diskrete noter af smør fra malo. Syntes både vinen drikker godt ved 10 grader, men også ved 15+ grader. Flot længde.
2021 | Kr. 275,00 |
Auxey-Duresses Village "La Coulée d'Or" 2020 |
Ret kompleks og fyldig hvid bourgogne fra 40+ år gamle stokke. Vinen får 16 måneder på træfade, hvoraf 20 % er nye. Flot balance, friskhed og velintegrerede fade. Har godt af 1 times luft for at åbne op for kompleksiteten. Gul frugt og stenfrugt med diskrete noter af fennikel, lakrids og gras. Drikker godt nu, men er absolut også en vin der vil vinde ved lagring de næste 5 år. Serveres ved 13-14 grader.
2020
| Kr. 375,00 |
Les Vignes Oubliées Blanc 2021 |
Vinen er lavet som et blend af 60 % grenache blanc, 20 % clairette, 15 % carignan blanc og 5 % rousanne fra gamle stokke i kommunerne Terrasses du Larsaz og Saint Privat. Vinen fremstilles på en blanding af 600 l brugte træfade og betonæg. Nænsomt pres og fermentering ved lav temperatur. Masser af både grøn og gul frugt som æble, pære og kvæde. Citron og lime, hvide blomster, noget urtet og hvid peber. Smager godt når den lige åbnes, men bliver en helt anden kompleks vin med nogle timers luft. Serveres ved 10+ grader. Flot længde og intensitet.
2021 | Kr. 225,00 |
Deleuze-Rochetin, Sorcier 2021 IGP Pays d’oc |
Frisk og imødekommende hvidvin. Gul frugt, citrus, noget kalket og måske lidt røg i afslutningen. Fin syre og flot længde. Vinen er lavet på stål på chardonnay (65%), sauvignon (30%) og roussane (5%). Server ved 10 grader. Svovl: 59 mg/l.
2021 | Kr. 125,00 |
Iparcellari - Chardonnay "Treparcelle" 2020 |
Vinen er lavet på 100 % chardonnay efter samme metode som i Bourgogne. Bl.a. malolaktisk gæring, batonage, tid med gærrester og brug af barriques. Der er helt klar nogle fælles træk, men også forskelle grundet klima og jordbund. Duft af blomst, lidt fersken, honning og krydderurter. Samme elementer går igen i smagen suppleret med lidt nødder og lakrids. Flot friskhed fra god syre og flot længde. Vinen er lavet på druer fra Bricco Gambetta (plot 143,145, 146). Disse plots er valgt grundet høj andel kalksten som i Bourgogne. Der er lavet 2400 flasker. Server ved 12-13 grader og giv 1 times luft inden.
2020
| Kr. 300,00 |
Iparcellari - Sauvignion Blanc "Parcella 602" 2020 |
Det umiddelbare indtryk af vinen er ret floralt med masser af hvide blomster og citrus. Men efter et stykke tid i glasset bliver vinen mere alvorlig, med noter af stikkelsbær, urter og en smule grapefrugt. Ret kompleks vin, som ikke skal købes hvis du er til NZ Sauvignion Blanc. Druerne kommer fra plot 602 fra marken Bricco Sartorino. Vinen lagres 6 måneder på ståltanke med et ret spændende nyt koncept "vinooxygen". Kort fortalt kan vine laves uden at skulle flytte fra tank til tank, hvilket betyder minimal brug af svovl. Flot længde, lækker syre og dejlig kompleksitet. Serveres ved 10+ grader
2020
| Kr. 250,00 |
Lunden & Cie - Riesling 2021 |
Det starter virkeligt godt. Entry-level riesling af høj kvalitet produceret af druer fra marken Oestrich Winkel i den centrale del af Rheingau. Lavet på 100 % stål. Han beskriver den selv “classic, everyday in the sun, on the street, in the park drinking wine... for everyone, everywhere”. Det siger det super godt. Imødekommende, ungt, friskt. Masser af citrus og grønne æbler.
2021 | 160,00 |
Lunden & Cie - Platon 2018 |
Det er her han træder uden for den normale stil i Rheingau (eller riesling i det hele taget). Det er vildt spændende og meget anderledes. Produceret og lagret 2 år på kvalitets 225 liter træfade (Stockinger). Har gennemgået malolaktisk fermentering. Meget lidt svovl (så lidt man måske kan sige naturvin). Man skal mere tænke chardonnay fra bourgogne (uden at det er det) eller endnu bedre savagnin fra Jura. Mere oxideret stil som i Jura med smør, nødder, lyche frugt. En vin der skal drikke ved 12-14 grader af store bourgogne glas. Jeg er totalt forelsket i den her vin, men I skal ikke købe den fordi det er riesling. Det er noget andet. Det er en vin hvor der er masser at tale om. Vil udvikle sig flot over tid. Spændende hvorhen!
2018 | 325,00 |
Lunden & Cie - Lorch Pfaffenwies 2018 |
Virkelig høj kvalitet. Lavet på 100 % stål af druer fra top marken Lorch Pfaffenwies i den vestlige del af Rheingau. Vildt spændende. Jordbunden her er næsten udelukkende skiffer. Kraft, længde og masser af frugt. Men samtidig finesse. Grønne æbler, citrus, mineralitet og kalk. Ung vin af høj kvalitet. Drikker godt nu, men kan også gemmes på den helt lange bane.
2018 | 275,00 |
Paul Weltner - Sylvaner Grosses Lage 2017 |
Poul Weltners prestige vin. Så findes Sylvaner ikke større. Kåret som bedste Sylvaner i Franken. Kan gemmes i mange år. Produceret på ståltanke, med restgær, så vinen videreudvikles i flasken.
2017 | Kr. 395,00 |
Paul Weltner - Riesling Grosses Lage Küchenmeister-Hoheleite |
Top Riesling fra bedste parcel på topmark. Stor kompleksitet i både duft og smag. Den folder sig virkeligt ud, når den har fået noget luft på karaffel
eller i glasset. Kan gemmes i mange år. 94 Parker Point
2017
| Kr. 395,00 |
Paul Weltner - Allzweckwaffe Gutswein 2021 |
Super lækker terassevin lavet på en blanding af druerne silvaner og müller thurgau. Vinen får blødhed fra müller thurgau og friskhed fra silvaner. Kan drikkes i store slurke!
2021 | Kr. 135,00 |
Paul Weltner - Sylvaner Erste Lage - Küchenmeister 2018 |
Dybde, fedme og friskhed som er et super match til cremede fiskeretter, lyst kød m.v. Virkelig flot vin fra Küchenmeister marken. Prisen på erste lage er yderst attraktiv.
2018 Magnum | Kr. 195,00 Kr. 375,00 |