Domaine De Pouilly Mâcon Village 2021 |
Imødekommende vin som alle vil være vilde med. Noter af både grønne æbler og pære, citrus, tørret frugt og blomst. Vinen er lavet 100 % på stål. Frisk med flot længde. Serveres ved 8-10 grader. Skal prøves for at se hvad man kan få for pengene i Mâconnais.
2021
| Kr. 185,00 |
Domaine De Pouilly Pouilly-Fuisse Village 2020 |
Klassisk Bourgogne med noter af smør og popcorn. Masser af gul frugt. Vinen har ligget 9 måneder med gær-rester på en blanding af stål og træfade. Fin syre til at balancere frugten og fadet. Helt klart et skridt op i kompleksitet. Drikker super godt nu, men vil vinde kompleksitet over de næste 3-4 år. Serveres ved 10-12 grader.
2020
| Kr. 265,00 |
Domaine Prunier - Auxey-Duresses "Vieilles Vignes" 2020 |
Virkelig vin på 100 % chardonnay fra gamle vinstokke (60+ år). Vinen har god balance mellem fedme, frugt og mineralitet. Lækker som ung, men vil udvikle sig rigtig flot over de næste 3-4 år. Serveres ved 11-12 grader.
2020 | Kr. 275,00 |
Deleuze-Rochetin, Sorcier 2020 IGP Pays d’oc |
Frisk og imødekommende hvidvin. Gul frugt, citrus, noget kalket og måske lidt røg i afslutningen. Fin syre og flot længde. Vinen er lavet på stål på chardonnay (65%), sauvignon (30%) og roussane (5%). Server ved 10 grader. Svovl: 59 mg/l.
2020 | Kr. 125,00 |
Chardonnay "Treparcelle" 2019 |
Vinen er lavet på 100 % chardonnay efter samme metode som i Bourgogne. Bl.a. malolaktisk gæring, batonage, tid med gærrester og brug af barriques. Der er helt klar nogle fælles træk, men også forskelle grundet klima og jordbund. Duft af blomst, lidt fersken, honning og krydderurter. Samme elementer går igen i smagen suppleret med lidt nødder og lakrids. Flot friskhed fra god syre og flot længde. Vinen er lavet på druer fra Bricco Gambetta (plot 143,145, 146). Disse plots er valgt grundet høj andel kalksten som i Bourgogne. Der er lavet 2400 flasker. Server ved 12-13 grader og giv 1 times luft inden.
2019
| Kr. 300,00 |
Sauvignion Blanc "Parcella 602" 2020 |
Det umiddelbare indtryk af vinen er ret floralt med masser af hvide blomster og citrus. Men efter et stykke tid i glasset bliver vinen mere alvorlig, med noter af stikkelsbær, urter og en smule grapefrugt. Ret kompleks vin, som ikke skal købes hvis du er til NZ Sauvignion Blanc. Druerne kommer fra plot 602 fra marken Bricco Sartorino. Vinen lagres 6 måneder på ståltanke med et ret spændende nyt koncept "vinooxygen". Kort fortalt kan vine laves uden at skulle flytte fra tank til tank, hvilket betyder minimal brug af svovl. Flot længde, lækker syre og dejlig kompleksitet. Serveres ved 10+ grader
2020
| Kr. 250,00 |
Lunden & Cie - Riesling 2019 |
Det starter virkeligt godt. Entry-level riesling af høj kvalitet produceret af druer fra marken Oestrich Winkel i den centrale del af Rheingau. Lavet på 100 % stål. Han beskriver den selv “classic, everyday in the sun, on the street, in the park drinking wine... for everyone, everywhere”. Det siger det super godt. Imødekommende, ungt, friskt. Masser af citrus og grønne æbler.
2019 | 160,00 |
Lunden & Cie - Platon 2017 |
Det er her han træder uden for den normale stil i Rheingau (eller riesling i det hele taget). Det er vildt spændende og meget anderledes. Produceret og lagret 2 år på kvalitets 225 liter træfade (Stockinger). Har gennemgået malolaktisk fermentering. Meget lidt svovl (så lidt man måske kan sige naturvin). Man skal mere tænke chardonnay fra bourgogne (uden at det er det) eller endnu bedre savagnin fra Jura. Mere oxideret stil som i Jura med smør, nødder, lyche frugt. En vin der skal drikke ved 12-14 grader af store bourgogne glas. Jeg er totalt forelsket i den her vin, men I skal ikke købe den fordi det er riesling. Det er noget andet. Det er en vin hvor der er masser at tale om. Vil udvikle sig flot over tid. Spændende hvorhen!
2017 | 325,00 |
Lunden & Cie - Rüdesheim 2018 |
Klassisk riesling. Dybere, højere syre. Drikker vildt godt nu, men er også en vin der vil udvikle sig flot over de næste år. Lavet på 100 % stål af druer fra forskellige parceller omkring byen Rüdesheim. Meget flot længde.
2018
| Kr. 200,00 |
Lunden & Cie - Lorch Pfaffenwies 2018 |
Virkelig høj kvalitet. Lavet på 100 % stål af druer fra top marken Lorch Pfaffenwies i den vestlige del af Rheingau. Vildt spændende. Jordbunden her er næsten udelukkende skiffer. Kraft, længde og masser af frugt. Men samtidig finesse. Grønne æbler, citrus, mineralitet og kalk. Ung vin af høj kvalitet. Drikker godt nu, men kan også gemmes på den helt lange bane.
2018 | 275,00 |
Sauvignion Blanc Erste Lage - Küchenmeister 2018 |
Virkelig spændende Sauvignion Blanc. Skøn duft af stikkelsbær og masser af blomst. Frisk og lækker og meget aromatisk.
2018
| Kr. 200,00 |
Riesling Grosses Lage Küchenmeister-Hoheleite |
Top Riesling fra bedste parcel på topmark. Stor kompleksitet i både duft og smag. Den folder sig virkeligt ud, når den har fået noget luft på karaffel
eller i glasset. Kan gemmes i mange år. 94 Parker Point
2017
| Kr. 350,00 |
Scheurebe Ortswein |
En frisk, parfumeret og imødekommende ”terrassevin” med en fantastisk duft af bl.a. hyldeblomst og citrus. Halvtør vin.
2018 | Kr. 150,00 |
AllZWECKWAFFE - Gutswein 2018/2019 |
Super lækker terassevin lavet på en blanding af druerne silvaner og müller thurgau. Vinen får blødhed fra müller thurgau og friskhed fra silvaner. Kan drikkes i store slurke!
2019 | Kr. 120,00 |
Sylvaner Erste Lage - Küchenmeister 2018 |
Dybde, fedme og friskhed som er et super match til cremede fiskeretter, lyst kød m.v. Virkelig flot vin fra Küchenmeister marken. Prisen på erste lage er yderst attraktiv.
2018 Magnum | Kr. 195,00 Kr. 375,00 |
Paul Weltner Sylvaner Grosses Lage 2017 |
Poul Weltners prestige vin. Så findes Sylvaner ikke større. Kåret som bedste Sylvaner i Franken. Kan gemmes i mange år. Produceret på ståltanke, med restgær, så vinen videreudvikles i flasken.
2017 | Kr. 350,00 |